HjemOpskrifterGulerods-/rødbedekage

Gulerods-/rødbedekage

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 200 g brun farin
  • 1 dl solsikkeolie
  • 2 æg
  • 100 g revet rødbeder
  • 150 g revet gulerødder
  • 175 g hvedemel
  • 0.25 spsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kanel
  • 150 g flormelis
  • 200 g flødeost naturel
  • 100 g smør
  • 0.5 citron (usprøjtet) saften her fra

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Pisk brun farin og olie sammen.

  • 2.
    Tilsæt æg og pisk igen.

  • 3.
    Bland de øvrige ingredienser sammen.

  • 4.
    Bland det hele sammen og fordel i en bradepande.

  • 5.
    Bag kagen i ovnen ved 170 grader i ca. 30 min.

  • 6.
    Lad kagen køle af.

  • 7.
    Kan med fordel laves dagen før den skal serveres, da den har godt af at sætte sig.

  • 8.
    Pisk ingredienserne til cremen godt sammen og smag til med citronsaft.

  • 9.
    Fordel cremen oven på kagen og lad den trække ca. 1 time.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17900 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1334 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 3.9 %3.0 g
Kulhydrat: 47.4 %37.2 g
Fedt: 48.7 %17.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;