HjemOpskrifterGulerods-/rødbedekage

Gulerods-/rødbedekage

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • brun farin200 g
  • solsikkeolie1 dl
  • æg2 stk
  • revet rødbeder100 g
  • revet gulerødder150 g
  • hvedemel175 g
  • salt0.25 spsk
  • bagepulver1 tsk
  • stødt kanel1 tsk
  • flormelis150 g
  • flødeost naturel200 g
  • smør100 g
  • citron (usprøjtet) saften her fra0.5 stk

Sådan gør du

  • 1.
    Pisk brun farin og olie sammen.

  • 2.
    Tilsæt æg og pisk igen.

  • 3.
    Bland de øvrige ingredienser sammen.

  • 4.
    Bland det hele sammen og fordel i en bradepande.

  • 5.
    Bag kagen i ovnen ved 170 grader i ca. 30 min.

  • 6.
    Lad kagen køle af.

  • 7.
    Kan med fordel laves dagen før den skal serveres, da den har godt af at sætte sig.

  • 8.
    Pisk ingredienserne til cremen godt sammen og smag til med citronsaft.

  • 9.
    Fordel cremen oven på kagen og lad den trække ca. 1 time.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17900 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1334 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -1.1 g
Protein: 3.9 %3.0 g
Kulhydrat: 47.4 %37.2 g
Fedt: 48.7 %17.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;