Hurtige burgerboller med grahamsmel

fork and spoon
Bagværk
clock
60-120 min
Hurtige burgerboller med grahamsmel
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

25 g smør1,5 dl koldt vand1 dl kærnemælk25 g gær½ tsk. sukker½ tsk. salt2 dl grahamsmel4,5 dl hvedemelPensling:Kærnemælk 1 spsk. sesamfrø

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt vand. Hæld blandingen i en stor skål og tilsæt kærnemælk. Rør gæren ud i blandingen og opløs den. Tilsæt de øvrige ingredienser (gem lidt hvedemel).

Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den grundigt igennem – tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 6 stykker og form dem til boller og rul hver bolle lidt flad med en kagerulle.

Læg bollerne på en bageplade med papir og lad dem hæve tildækket i ca. 30 min.

Pensl bollerne med lidt kærnemælk og drys med sesam. Bag bollerne midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 min. Lad dem køle af på en rist.

 

 

Energi pr. stk.: 1161 Kj/ 276 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g.
Kulhydrat: 40 g.

Fedt: 4,5 g.