HjemOpskrifterHurtige burgerboller med grahamsmel

Hurtige burgerboller med grahamsmel

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 25 g smør
  • 1.5 dl koldt vand
  • 1 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 0.5 tsk sukker
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl grahamsmel
  • 4.5 dl hvedemel
pensling
  • kærnemælk
  • 1 spsk sesamfrø

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Smelt smørret i en gryde.

  • 2.
    Tag gryden af varmen og tilsæt vand.

  • 3.
    Hæld blandingen i en stor skål og tilsæt kærnemælk.

  • 4.
    Rør gæren ud i blandingen og opløs den.

  • 5.
    Tilsæt de øvrige ingredienser (gem lidt hvedemel).

  • 6.
    Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den grundigt igennem – tilsæt evt. resten af melet.

  • 7.
    Del dejen i 6 stykker og form dem til boller og rul hver bolle lidt flad med en kagerulle.

  • 8.
    Læg bollerne på en bageplade med papir og lad dem hæve tildækket i ca. 30 min.

  • 9.
    Pensl bollerne med lidt kærnemælk og drys med sesam.

  • 10.
    Bag bollerne midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 min.

  • 11.
    Lad dem køle af på en rist.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6683 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
948 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.9 g
Protein: 11.3 %6.3 g
Kulhydrat: 71.2 %39.7 g
Fedt: 17.5 %4.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;