HjemOpskrifterKrydrede oksedeller med bulgursalat

Krydrede oksedeller med bulgursalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • hakket oksekød (ca. 12% fedt)500 g
  • hakket løg1 stk
  • æg3 stk
  • Arla® ØKO letmælk1 dl
  • hvedemel1 dl
  • stødt spidskommen1 spsk
  • tørrede friske chilier2 stk
  • olie til stegning0
  • bulgur400 g
  • små grønne squash2 stk
  • friske dadler uden sten60 g
  • bundt mynte1 stk
  • kruspersille1 bundt
  • mandler100 g
  • olivenolie2 spsk
  • citroner (usprøjtede)2 stk
  • salt & sort peber0
  • evt. lidt æbleeddike0

Sådan gør du

  • 1.
    Rør alle ingredienser til frikadellefarsen sammen.

  • 2.
    Sæt på køl i min. 30 min, så farsen kan nå at sætte sig.

  • 3.
    Kom lidt salt ved bulguren og hæld kogende vand over, så det absorberes i bulguren.

  • 4.
    Lad den køle af.

  • 5.
    Skær courgetter i skiver på langs.

  • 6.
    Krydr med salt, peber og lidt olivenolie og bag dem på 180 grader i ca. 20 min.

  • 7.
    Køl af.

  • 8.
    Rist mandler i lidt olivenolie på en pande.

  • 9.
    Drys med salt og køl af.

  • 10.
    Hak persille, mynte, dadler og vend i den afkølede bulgur.

  • 11.
    Kom citronsaft, olivenolie over.

  • 12.
    Vend courgetter i.

  • 13.
    Smag til med salt, peber lidt æbleeddike.

  • 14.
    Steg dellerne i olie på en pande ca. 5 min på hver side afhængig af størrelse.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16950 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
866 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -3.4 g
Protein: 20.8 %10.6 g
Kulhydrat: 40 %20.4 g
Fedt: 39.2 %9.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;