Krydrede oksedeller med bulgursalat

clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

500 g hakket oksekød1 hakket løg3 æg1 dl letmælk1 dl mel1 spsk spidskommen2 tørrede chilierolie til stegning400 g bulgur2 små courgetter1 dl dadler uden sten1 bdt mynte1 bdt persille100 g mandler2 spsk olivenolie2 citronerSalt + peberEvt. lidt æbleeddike

Sådan gør du

  1. Rør alle ingredienser til frikadellefarsen sammen.
  2. Sæt på køl i min. 30 min, så farsen kan nå at sætte sig.
  3. Kom lidt salt ved bulguren og hæld kogende vand over, så det absorberes i bulguren.
  4. Lad den køle af.
  5. Skær courgetter i skiver på langs. Krydr med salt, peber og lidt olivenolie og bag dem på 180 grader i ca. 20 min. Køl af.
  6. Rist mandler i lidt olivenolie på en pande.  Drys med salt og køl af.
  7. Hak persille, mynte, dadler og vend i den afkølede bulgur.
  8. Kom citronsaft, olivenolie over.
  9. Vend courgetter i.
  10. Smag til med salt, peber lidt æbleeddike.
  11. Steg dellerne i olie på en pande ca. 5 min på hver side afhængig af størrelse.