HjemOpskrifterØkologisk brandvarm kærlighed

Økologisk brandvarm kærlighed

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Mos:
  • øko bagekartofler (ca. 1 kg.)6 stk
  • øko persillerødder (ca. 250 g.)2 stk
  • øko porre1 stk
  • øko smør2 spsk
  • øko mælk2 dl
  • salt1 knivspids
Kærlige rødbeder:
  • øko rødbeder (ca. 300 g.)2 stk
  • øko smør2 spsk
  • øko røget paprika1 spsk
  • salt0 knivspids
  • øko olivenolie2 spsk
  • øko purløg1 bundt
  • lidt revet øko parmigiano reggiano0

Sådan gør du

Mos
  • 1.
    Skræl kartofler og persillerødder og skær dem i grove stykker.

  • 2.
    Snit porren tynde skiver og skyl dem også indvendigt.

  • 3.
    Kog grøntsagerne i usaltet vand, til de er helt møre.

  • 4.
    Dræn vandet fra og kom grøntsagerne tilbage i gryden og lad dem dampe tørre.

  • 5.
    Mos dem med et piskeris og tilsæt smør og mælk.

  • 6.
    Smag til med salt.

Topping:
  • 1.
    Skræl rødbederne.

  • 2.
    Skær dem i små tern og steg dem i smør ved svag varme i 10-12 minutter.

  • 3.
    Krydr med røget paprika og salt.

  • 4.
    Tag dem af varmen og tilsæt lidt god olivenolie.

Servering:
  • 1.
    Anret mosen i dybe tallerkner.

  • 2.
    Top med rødbede, lidt revet parmesan og hakket purløg.

  • 3.
    Servér staks.

  • 4.
    TIP: Rester af mosen er så skøn, hvis du bager den i ovnen.

  • 5.
    Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grund vand for sprøjtegifte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9215 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
369 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -2.3 g
Protein: 8.2 %1.8 g
Kulhydrat: 59.3 %12.8 g
Fedt: 32.5 %3.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;