Sautér løg, hvidløg og gulerødder i lidt olie i en stor, varm gryde.
5.
Kom bladselleri, frisk koriander, spidskommen, stødt koriander, oregano og chilisauce i og lad det sauterer uden at det tager farve.
6.
Tilsæt mosede tomater og vand og lad chilien koge i ca. 15 minutter.
7.
Smag til med salt og peber.
8.
Tilsæt bønner og majs og lad det hele varme igennem i nogle minutter.
9.
Smag til igen, evt. med mere chilisauce, hvis den mangler styrke.
10.
Spæd med koldt vand efter behov.
11.
Topping:
Hak løget fint.
12.
Skær tomaterne i tern (evt. uden kernerne i midten).
13.
Hak chili og koriander og vend tomat, løg, chili, koriander og limesaft sammen.
14.
Smag til med salt.
15.
Servering:
Anret chilien i dybe tallerkner eller skåle.
16.
Top med cremefraiche, tomatsalsa og servér straks med chips og limebåde.
17.
TIP: Du kan selv koge bønner, eller du kan bruge bønner fra karton eller dåse.
18.
Koger du selv, kan du koge ekstra.
19.
Frys dem du har til overs, så går det stærkt næste gang.
20.
Bønner skal altid være gennemtilberedte, så kog dem helt møre.
21.
Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grund vand for sprøjtegifte.