HjemOpskrifterØkologisk chili sin carne med tomatsalsa

Økologisk chili sin carne med tomatsalsa

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • øko fed hvidløg2 stk
  • øko løg2 stk
  • øko gulerødder2 stk
  • øko olivenolie0
  • øko frisk koriander0.5 bundt
  • øko bladselleri (stængler)3 stk
  • øko stødt spidskommen1 spsk
  • øko stødt koriander1 tsk
  • øko tørret oregano1 tsk
  • øko stærk chilisauce2 spsk
  • øko tomatpasta400 g
  • vand2 dl
  • salt og peber1 knivspids
  • øko sorte bønner (kogt)240 g
  • øko kidneybønner (kogt)240 g
  • øko majskerner (friske eller fra frost)2 dl
Topping:
  • øko løg1 stk
  • øko tomater3 stk
  • øko frisk chili1 stk
  • frisk koriander1 håndfuld
  • friskpresset limesaft1 dl
  • salt1 knivspids
  • økologisk creme fraiche 9%0
Tilbehør:
  • øko tortillachips med salt1
  • øko limefrugt1

Sådan gør du

  • 1.
    Hak løg og hvidløg fint og riv gulerødderne.

  • 2.
    Hak bladselleri fint.

  • 3.
    Hak koriander (også stilken) fint.

  • 4.
    Sautér løg, hvidløg og gulerødder i lidt olie i en stor, varm gryde.

  • 5.
    Kom bladselleri, frisk koriander, spidskommen, stødt koriander, oregano og chilisauce i og lad det sauterer uden at det tager farve.

  • 6.
    Tilsæt mosede tomater og vand og lad chilien koge i ca. 15 minutter.

  • 7.
    Smag til med salt og peber.

  • 8.
    Tilsæt bønner og majs og lad det hele varme igennem i nogle minutter.

  • 9.
    Smag til igen, evt. med mere chilisauce, hvis den mangler styrke.

  • 10.
    Spæd med koldt vand efter behov.

  • 11.
    Topping: Hak løget fint.

  • 12.
    Skær tomaterne i tern (evt. uden kernerne i midten).

  • 13.
    Hak chili og koriander og vend tomat, løg, chili, koriander og limesaft sammen.

  • 14.
    Smag til med salt.

  • 15.
    Servering: Anret chilien i dybe tallerkner eller skåle.

  • 16.
    Top med cremefraiche, tomatsalsa og servér straks med chips og limebåde.

  • 17.
    TIP: Du kan selv koge bønner, eller du kan bruge bønner fra karton eller dåse.

  • 18.
    Koger du selv, kan du koge ekstra.

  • 19.
    Frys dem du har til overs, så går det stærkt næste gang.

  • 20.
    Bønner skal altid være gennemtilberedte, så kog dem helt møre.

  • 21.
    Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grund vand for sprøjtegifte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5194 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
108 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -2.1 g
Protein: 29.2 %1.9 g
Kulhydrat: 60.2 %3.8 g
Fedt: 10.6 %0.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;