HjemOpskrifterØkologisk daal med yoghurt og sprød mango-agurkchutney
Økologisk daal med yoghurt og sprød mango-agurkchutney
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
Ingredienser
4 personer
øko tørrede røde linser2 dl
øko løg1 stk
øko aubergine1 stk
øko olivenolie3 spsk
øko smør (kan undlades)1 spsk
øko tomater3 stk
øko frisk ingefær1 spsk
karry4 spsk
salt0
Rå chutney:
øko rødløg1 stk
øko sukker2 spsk
øko hvidvinseddike2 spsk
øko mangofrugt1 stk
øko agurk0.5 stk
øko frisk koriander2 håndfuld
frisk chili1 stk
Tilbehør:
øko yoghurt1
pitabrød1
nigellafrø0
Sådan gør du
1.
Skyl linserne og kom dem i en gryde med rigeligt koldt vand.
2.
Kog dem møre under et låg på klem (de koger hurtigt over).
3.
Ca. 15 – 20 minutter.
4.
Hak imens løg og skær auberginen i små tern.
5.
Sautér begge dele i olivenolie og smør i en stor, dyb pande, det skal ikke tage farve, men mørne fint.
6.
Ca. 10 min.
7.
Skær tomaterne i tern.
8.
Kom dem med i panden og sautér i 2-3 minutter.
9.
Tilsæt fintrevet ingefær og karry og krydr med salt.
10.
Kom linserne i panden sammen med lidt kogevand.
11.
Lad det hele småkoge i 10-20 minutter.
12.
Spæd med kogevand efter behov.
13.
Evt. koldt vand, hvis der ikke er nok kogevand.
14.
Smag til med salt.
15.
Chutney:
Snit løget i slanke både.
16.
Fyld sukker og eddike i en skål og rør det sammen, rør løg i.
17.
Skær mangoen: Skær siderne af udenom stenen.
18.
Skær kødet fra skrællen og skær mangokødet i tern.
19.
Vend den med løg og lage.
20.
Skær agurken i tern, hak chili og koriander og vend det hele med mango og løg.
21.
Smag til.
22.
Servering:
Anret daal i dybe tallerkner.
23.
Top med yoghurt, chutney og nigella og servér straks med pita- eller fladbrød til.
24.
TIP: Har du ikke en mango, kan du erstatte med lidt ananas, fersken eller undlade frugten.
25.
Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grund vand for sprøjtegifte.