HjemOpskrifterØkologisk daal med yoghurt og sprød mango-agurkchutney

Økologisk daal med yoghurt og sprød mango-agurkchutney

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • øko tørrede røde linser2 dl
  • øko løg1 stk
  • øko aubergine1 stk
  • øko olivenolie3 spsk
  • øko smør (kan undlades)1 spsk
  • øko tomater3 stk
  • øko frisk ingefær1 spsk
  • karry4 spsk
  • salt0
Rå chutney:
  • øko rødløg1 stk
  • øko sukker2 spsk
  • øko hvidvinseddike2 spsk
  • øko mangofrugt1 stk
  • øko agurk0.5 stk
  • øko frisk koriander2 håndfuld
  • frisk chili1 stk
Tilbehør:
  • øko yoghurt1
  • pitabrød1
  • nigellafrø0

Sådan gør du

  • 1.
    Skyl linserne og kom dem i en gryde med rigeligt koldt vand.

  • 2.
    Kog dem møre under et låg på klem (de koger hurtigt over).

  • 3.
    Ca. 15 – 20 minutter.

  • 4.
    Hak imens løg og skær auberginen i små tern.

  • 5.
    Sautér begge dele i olivenolie og smør i en stor, dyb pande, det skal ikke tage farve, men mørne fint.

  • 6.
    Ca. 10 min.

  • 7.
    Skær tomaterne i tern.

  • 8.
    Kom dem med i panden og sautér i 2-3 minutter.

  • 9.
    Tilsæt fintrevet ingefær og karry og krydr med salt.

  • 10.
    Kom linserne i panden sammen med lidt kogevand.

  • 11.
    Lad det hele småkoge i 10-20 minutter.

  • 12.
    Spæd med kogevand efter behov.

  • 13.
    Evt. koldt vand, hvis der ikke er nok kogevand.

  • 14.
    Smag til med salt.

  • 15.
    Chutney: Snit løget i slanke både.

  • 16.
    Fyld sukker og eddike i en skål og rør det sammen, rør løg i.

  • 17.
    Skær mangoen: Skær siderne af udenom stenen.

  • 18.
    Skær kødet fra skrællen og skær mangokødet i tern.

  • 19.
    Vend den med løg og lage.

  • 20.
    Skær agurken i tern, hak chili og koriander og vend det hele med mango og løg.

  • 21.
    Smag til.

  • 22.
    Servering: Anret daal i dybe tallerkner.

  • 23.
    Top med yoghurt, chutney og nigella og servér straks med pita- eller fladbrød til.

  • 24.
    TIP: Har du ikke en mango, kan du erstatte med lidt ananas, fersken eller undlade frugten.

  • 25.
    Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grund vand for sprøjtegifte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6749 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
425 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -2.6 g
Protein: 16 %4.0 g
Kulhydrat: 48.7 %12.2 g
Fedt: 35.3 %4.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;