HjemOpskrifterØkologisk grillet grøntsagslasagne med tomatsauce og bechamel
Økologisk grillet grøntsagslasagne med tomatsauce og bechamel
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
Ingredienser
4 personer
øko squash1 stk
øko aubergine1 stk
øko fed hvidløg6 stk
øko røde peberfrugter2 stk
øko olivenolie1
salt0
øko smør50 g
øko hvedemel3 spsk
øko letmælk3 dl
salt1
sort peber1
stødt muskatnød1
Tomatsauce:
øko tomater400 g
øko olivenolie3 spsk
sort peber og salt1
øko sukker1 knivspids
Lasagne:
øko friske lasagneplader200 g
øko friske mozzarella oste2 stk
Sådan gør du
1.
FREMGANGSMÅDE
Skær squash og aubergine i aflange skiver.
2.
Flæk hvidløget igennem på midten og skær peberfrugterne i halve.
3.
Kassér frø og stilke.
4.
Dryp det hele med lidt olivenolie og grill grøntsagerne på en varm grill, til de er helt møre; ca. 6-10 min.
5.
Alternativt kan du brede det hele ud på bageplader og bage det ved 220 grader i ovnen.
6.
Afslut evt. med grilleffekt.
7.
Krydr grøntsagerne med salt og lad dem køle en smule.
8.
Bechamel:
Smelt imens smør i en gryde.
9.
Pisk mel i og derefter mælk.
10.
Pisk i saucen og lad den simre under omrøring i 10 minutter.
11.
Smag den til med salt, peber og muskatnød.
12.
Sæt ovnen på 190 grader, varmluft.
13.
Hak den grillede peberfrugt og klem hvidløget ud af skallen og mos det.
14.
Rør mosede tomater med peberfrugt, hvidløg, olivenolie, salt, peber og sukker.
15.
Lasagne:
Lav lag af ingredienserne i et ovnfast fad (ca. 22 x 30 cm): Bechamel, plader, grøntsagssauce, grillede grøntsager og gentag.
16.
Afslut med tomatsauce og bechamel og bryd mozzarella over lasagnen.
17.
Bag lasagnen i den varme ovn i ca. 30-35 minutter.
18.
Servér straks gerne med en stor skål salat til.
19.
Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grund vand for sprøjtegifte.