HjemOpskrifterØkologisk grillet grøntsagslasagne med tomatsauce og bechamel

Økologisk grillet grøntsagslasagne med tomatsauce og bechamel

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • øko squash1 stk
  • øko aubergine1 stk
  • øko fed hvidløg6 stk
  • øko røde peberfrugter2 stk
  • øko olivenolie1
  • salt0
  • øko smør50 g
  • øko hvedemel3 spsk
  • øko letmælk3 dl
  • salt1
  • sort peber1
  • stødt muskatnød1
Tomatsauce:
  • øko tomater400 g
  • øko olivenolie3 spsk
  • sort peber og salt1
  • øko sukker1 knivspids
Lasagne:
  • øko friske lasagneplader200 g
  • øko friske mozzarella oste2 stk

Sådan gør du

  • 1.
    FREMGANGSMÅDE Skær squash og aubergine i aflange skiver.

  • 2.
    Flæk hvidløget igennem på midten og skær peberfrugterne i halve.

  • 3.
    Kassér frø og stilke.

  • 4.
    Dryp det hele med lidt olivenolie og grill grøntsagerne på en varm grill, til de er helt møre; ca. 6-10 min.

  • 5.
    Alternativt kan du brede det hele ud på bageplader og bage det ved 220 grader i ovnen.

  • 6.
    Afslut evt. med grilleffekt.

  • 7.
    Krydr grøntsagerne med salt og lad dem køle en smule.

  • 8.
    Bechamel: Smelt imens smør i en gryde.

  • 9.
    Pisk mel i og derefter mælk.

  • 10.
    Pisk i saucen og lad den simre under omrøring i 10 minutter.

  • 11.
    Smag den til med salt, peber og muskatnød.

  • 12.
    Sæt ovnen på 190 grader, varmluft.

  • 13.
    Hak den grillede peberfrugt og klem hvidløget ud af skallen og mos det.

  • 14.
    Rør mosede tomater med peberfrugt, hvidløg, olivenolie, salt, peber og sukker.

  • 15.
    Lasagne: Lav lag af ingredienserne i et ovnfast fad (ca. 22 x 30 cm): Bechamel, plader, grøntsagssauce, grillede grøntsager og gentag.

  • 16.
    Afslut med tomatsauce og bechamel og bryd mozzarella over lasagnen.

  • 17.
    Bag lasagnen i den varme ovn i ca. 30-35 minutter.

  • 18.
    Servér straks gerne med en stor skål salat til.

  • 19.
    Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grund vand for sprøjtegifte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8818 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
424 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -1.2 g
Protein: 13.1 %3.3 g
Kulhydrat: 23.8 %5.9 g
Fedt: 63.1 %7.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;