HjemOpskrifterØkologisk gulerod overnight oats

Økologisk gulerod overnight oats

Måltidstype:
Morgenmad & Brunch
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • øko gulerødder3 stk
  • øko æble1 stk
  • øko dadler2 stk
  • øko finvalsede havregryn4 dl
  • øko chiafrø3 spsk
  • øko stødt kanel1 spsk
  • øko stødt kardemomme1 spsk
  • øko havredrik6 dl
  • salt1 knivspids
  • øko rosin1 dl
Servering:
  • øko hasselnød (gerne ristede)1 dl
  • øko yoghurt4 spsk
  • lidt øko honning0

Sådan gør du

  • 1.
    Skræl eller skrub gulerødderne.

  • 2.
    Riv gulerødder og æble groft.

  • 3.
    Kassér kernehuset.

  • 4.
    Tjek dadlerne for sten.

  • 5.
    Hak dadlerne fint.

  • 6.
    Rør dadler, gulerod, æble, havregryn, chiafrø, kanel og kardemomme med drik eller mælk og krydr med et nip salt.

  • 7.
    Rør rosiner i.

  • 8.
    Fordel grøden i 4 glas eller skåle, dæk dem til og sæt dem på køl til næste morgen.

  • 9.
    Rist nødderne i ovnen i 12-15 minutter ved 150 grader varmluft eller på en tør, varm pande i 2-6 minutter.

  • 10.
    Ristede nødder opbevares ved stuetemperatur og smager ekstra godt! Servering: Hak hasselnødderne og top dem på grøden.

  • 11.
    Tilsæt yoghurt og evt. lidt honning eller sirup.

  • 12.
    TIP TIP: Grøden kan holde sig på køl i 2-3 dage.

  • 13.
    Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grund vand for sprøjtegifte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7550 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
556 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -4.5 g
Protein: 10.6 %3.5 g
Kulhydrat: 52.2 %17.1 g
Fedt: 37.2 %5.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;