HjemOpskrifterØkologisk jordbærsmoothie-bowl med granola
Økologisk jordbærsmoothie-bowl med granola
Måltidstype:
Morgenmad & Brunch
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
Ingredienser
2 personer
Granola:
øko grovvalsede havregryn3 dl
øko kokosmel1 dl
øko stødt kanel2 tsk
salt1 knivspids
øko vindruekerneolie2 spsk
øko ahornsirup1 dl
øko peanutbutter100 g
Jordbærbowl:
øko jordbær evt. frosne300 g
øko banan evt. frossen1 stk
øko dadler uden sten2 stk
øko citronskal (usprøjtet)1 tsk
øko vaniljepulver1 tsk
yoghurt 10% 10% eller 2%150 g
Sådan gør du
1.
Granola:
Tænd ovnen på 160 grader almindelig ovn.
2.
Vend havregryn, kokosmel, kanel og salt sammen i en stor skål.
3.
Rør ahornsirup og peanutbutter i og bred det hele ud på bagepapir på en bageplade.
4.
Bag det i ca. 30 minutter.
5.
Vend rundt i det undervejs.
6.
Lad granolaen køle helt af på pladen.
7.
Opbevar den i et tætlukket glas i køkkenskabet.
8.
Jordbærbowl:
Nip blomsterne af jordbærrene.
9.
Skrælbananen og blend begge dele sammen med dadler, citronskal og vanilje.
10.
Vend yoghurt i til sidst.
11.
Servering:
Anret bowlen i to skåle eller dybe tallerkner.
12.
Top med lidt granola, jordbær, samt evt. lidt citronskal.
13.
TIP: Du kan bruge frosne jordbær og banan i bowlen.
14.
Det giver endnu mere en dessertoplevelse.
15.
Eller du kan tilsætte chiafrø og sæt bowlen på køl.
16.
Så får du en cremet, fast bowl efter blot et par timer, eller natten over.
17.
Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grund vand for sprøjtegifte.