HjemOpskrifterØkologisk bananpandekager med frugtsalat

Økologisk bananpandekager med frugtsalat

Måltidstype:
Morgenmad & Brunch
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

  • øko æg4 stk
  • øko bananer3 stk
  • øko finvalsede havregryn1 dl
  • øko stødt kardemomme0.5 tsk
  • salt1 knivspids
  • øko smør1
Topping:
  • øko æble1 stk
  • øko pære1 stk
  • øko banan1 stk
Øvrige:
  • øko skyr naturel400 g
  • øko vaniljepulver2 tsk
  • øko honning0

Sådan gør du

  • 1.
    Pisk æggene sammen.

  • 2.
    Mos bananerne med en gaffel og pisk dem i æggemassen sammen med havregryn og kardemomme.

  • 3.
    Krydr med et nip salt.

  • 4.
    Steg ca. 12-14 små, tykke pandekager på den varme pande med olie eller smør.

  • 5.
    Du kan stege 2-3 ad gangen, alt efter hvor stor din pande er.

  • 6.
    Hold dem varme imellem to dybe tallerkner.

  • 7.
    Topping: Skær imens æble, pære og banan i små stykker.

  • 8.
    Rør skyr med lidt vaniljepulver eller kardemomme.

  • 9.
    Servering: Anret pandekagerne med skyr, frugt og dryp evt. med lidt ahornsirup eller honning.

  • 10.
    Servér straks.

  • 11.
    TIP: Top med frugt i sæson, friske bær om sommeren, citrus om vinteren.

  • 12.
    TIP TIP: krydderier som kardemomme, kanel og vanilje giver en fornemmelse af sødme.

  • 13.
    Sammen med bananen bliver det ekstra sødt.

  • 14.
    Derfor kan man undlade sukker i pandekagerne og vælge et af krydderierne i stedet.

  • 15.
    Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grund vand for sprøjtegifte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5335 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
374 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -1.4 g
Protein: 27 %5.9 g
Kulhydrat: 55.9 %12.3 g
Fedt: 17.1 %1.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;