HjemOpskrifterØkologiske tortillawraps med falafler og cremefraiche-dressing

Økologiske tortillawraps med falafler og cremefraiche-dressing

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • øko squash150 g
  • øko kikærter i lage eller udblødte natten over eller fra dåse200 g
  • øko fed hvidløg2 stk
  • øko løg1 stk
  • øko stødt spidskommen1 spsk
  • øko tahin (kan undlades)1 spsk
  • øko bredbladet persille3 håndfuld
  • salt2 tsk
  • øko friskpresset citronsaft1 dl
  • øko smagsneutral olie til stegning0
Dressing:
  • øko creme fraiche 18%100 g
  • øko mayonnaise2 spsk
  • øko hvidvinseddike1 tsk
  • øko fed hvidløg1 stk
  • øko sukker1 knivspids
  • finthakket øko purløg1 spsk
  • salt0
Grønt:
  • øko hjertesalat2 stk
  • øko agurk0.5 stk
  • øko rød peberfrugt1 stk
  • øko tomater2 stk
  • øko rødløg1 stk
Servering:
  • øko tortillas8 stk
  • øko stærk chilisauce0

Sådan gør du

  • 1.
    Falafler: Blend squash, kikærter, hvidløg, løg, spidskommen, tahin, persille, salt og citronsaft til en grov, men sammenhængende masse i en foodprocessor.

  • 2.
    Kommer du til at blende for meget, må du snyde lidt og samle farsen med lidt mel.

  • 3.
    Form ”farsen” til falafler (brug fx en ske og hånden eller en iskugler).

  • 4.
    Steg falaflerne i rigeligt olie i en stor dyb pande.

  • 5.
    De skal være sprøde, gyldne og gennemstegte.

  • 6.
    Det tager ca. 8-10 minutter.

  • 7.
    Dressing: Rør en dressing af cremefraiche, mayonnaise, fint revet hvidløg, lidt eddike, sukker og salt.

  • 8.
    Vend purløg i og smag til.

  • 9.
    Grønt: Snit salaten, skær agurk, peberfrugt og tomater i mundrette stykker.

  • 10.
    Snit rødløg i tynde skiver.

  • 11.
    Servering: Lun wrapsene på en varm, tør pande, i ovnen eller i microovnen.

  • 12.
    Fyld dem med salat, tomat, peberfrugt, agurk, falafler, løg og dressing.

  • 13.
    Servér straks evt. med chilisauce til.

  • 14.
    TIP: Brug andre grøntsager i dine falafler.

  • 15.
    Fx ærter, spinat, dampet broccoli, dampede gulerødder eller andet.

  • 16.
    Det er genialt at bruge en rest af dampet grønt fra dagen før.

  • 17.
    Vær blot obs på at der ikke er for meget væde i.

  • 18.
    Når du vælger at skrue op for det grønne og økologien på tallerkenen, så gør du noget godt for vores klima, og du sparer dig selv, naturen og vores grund vand for sprøjtegifte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9778 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
604 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -2.2 g
Protein: 10.7 %3.8 g
Kulhydrat: 42.3 %15.0 g
Fedt: 47 %7.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;