HjemOpskrifterOvnstegt kylling med kål

Ovnstegt kylling med kål

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • kyllingebryststykker med ben4 stk
  • timianblad1 stk
  • hvidkål0.5 stk
  • spidskål1 stk
  • citroner (usprøjtede)2 stk
  • olivenolie4 spsk
  • æbleeddike2 spsk
  • salt & sort peber0

Sådan gør du

  • 1.
    Del hvidkål i fire dele og lad stokken sidde på.

  • 2.
    Krydr med salt, peber og olivenolie og steg det ved høj varm (250 grader) i ca. 20 min.

  • 3.
    Skal være branket udenpå men blødt og gennembagt indeni.

  • 4.
    Krydr kylling med salt, peber og timian.

  • 5.
    Steg kyllingen i ovnen i 25 min.

  • 6.
    Mens kålen stadig er lun pilles den fra stokken i store stykker (kassér det yderste brankede lag)

  • 7.
    Hak spidskålen fint og bland med den stegte kål.

  • 8.
    Vend olivenolie, citronsaft, æbleeddike, salt og peber med kålen (må gerne have masser af syre).

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6796 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
316 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -1.7 g
Protein: 31.9 %5.9 g
Kulhydrat: 18 %3.3 g
Fedt: 50.1 %4.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;