Risotto med perlebyg

fork and spoon
Middagsretter
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 fed hvidløg1 hakkede skalotteløg4 håndfulde perlebyg1 l hønsebouillonpersilleolie (halvt bundt persille blendet med lidt olivenolie)1 håndfuld revet tørost50 g smørOlivenolieCitronsaftSalt + peber

Sådan gør du

  1. Snit hvidløg og skalotteløg fint.
  2. Varm olie i en gryde og kom løg ved.
  3. Svits et par minutter og tilsæt perlebyg.
  4. Rør godt rundt og kom bouillon på lidt efter lidt.
  5. Lad pelebyggen løbende optage væden.
  6. Efter ca. 20 min. er perlebygen færdigkogt (skal stadig have bid).
  7. Sluk for gryden og kom ost, og smør ved. Kom låg på og lad det stå 5 min.
  8. Rør det hele godt sammen og kom persilleolien ved.
  9. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Server med friskrevet ost og persille. 

 

Energi pr. person: 2077 Kj/ 495 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,5 g
Kulhydrat: 12,5 g

Fedt: 7,0 g