HjemOpskrifterRisotto med perlebyg

Risotto med perlebyg

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • fed hvidløg1 stk
  • hakkede skalotteløg1 stk
  • perlebyg3 dl
  • hønsebouillon1 liter
  • olivenolie blendet med et halv bundt persille0
  • revet parmigiano reggiano40 g
  • smør50 g
  • olivenolie0
  • salt & sort peber0

Sådan gør du

  • 1.
    Snit hvidløg og skalotteløg fint.

  • 2.
    Varm olie i en gryde og kom løg ved.

  • 3.
    Svits et par minutter og tilsæt perlebyg.

  • 4.
    Rør godt rundt og kom bouillon på lidt efter lidt.

  • 5.
    Lad pelebyggen løbende optage væden.

  • 6.
    Efter ca. 20 min. er perlebygen færdigkogt (skal stadig have bid).

  • 7.
    Sluk for gryden og kom ost, og smør ved.

  • 8.
    Kom låg på og lad det stå 5 min.

  • 9.
    Rør det hele godt sammen og kom persilleolien ved.

  • 10.
    Smag til med citronsaft, salt og peber.

  • 11.
    Server med friskrevet ost og persille.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6079 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
438 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -1.5 g
Protein: 11.3 %2.9 g
Kulhydrat: 50.5 %13.0 g
Fedt: 38.2 %4.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;