HjemOpskrifterTomatsovs med chili og fennikel

Tomatsovs med chili og fennikel

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • løg2 stk
  • fed hvidløg2 stk
  • olie til stegning0
  • rød peberfrugt i strimler1 stk
  • fennikel i strimler1 stk
  • rød chilipeber i små tern0.5 stk
  • fennikelfrø1 tsk
  • koncentreret tomatpuré af 140 g.1 dåse
  • laurbærblade2 stk
  • rosmarinkvist1
  • frisk timian0
  • hakkede tomater2 dåse
  • vand3 dl
  • sukker2 spsk
  • salt & sort peber0

Sådan gør du

  • 1.
    Følg fremgangsmåden i ‘En god basis-tomatsovs’, men byt gulerod og pastinak ud med fennikel, peberfrugt, chili og fennikelfrø, og tilføj timian med de andre krydderier.

  • 2.
    Så får du en mere kraftfuld tomatsovs.

  • 3.
    Tip! Kom tomatsovsen på glas, og gem den i køleskabet.

  • 4.
    Du skal skolde glassene i kogende vand, og derefter hælde tomatsovsen i, mens den stadig er kogende.

  • 5.
    Sørg for, at glassene er helt fyldt, så der er mindst muligt luft i – så holder sovsen længere.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
2068 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
114 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -1.4 g
Protein: 20.8 %1.4 g
Kulhydrat: 70.2 %4.7 g
Fedt: 9 %0.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;