Tomatsovs med chili og fennikel

fork and spoon
Tilbehør
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 løg2 fed hvidløgOlie til stegning1 rød peberfrugt i strimler1 fennikel i strimler½ rød chili i små tern1 tsk. fennikelfrø1 dåse tomat koncentrat 140 g2 laurbærblade1 stilk rosmarinFrisk timian2 dåser hakket tomatCa. 3 dl. vand2 spiseskefulde sukkerSalt og peber

Sådan gør du

Følg fremgangsmåden i ‘En god basis-tomatsovs’, men byt gulerod og pastinak ud med fennikel, peberfrugt, chili og fennikelfrø, og tilføj timian med de andre krydderier. Så får du en mere kraftfuld tomatsovs.

 

Tip!

Kom tomatsovsen på glas, og gem den i køleskabet. Du skal skolde glassene i kogende vand, og derefter hælde tomatsovsen i, mens den stadig er kogende. Sørg for, at glassene er helt fyldt, så der er mindst muligt luft i – så holder sovsen længere.

 

Energi pr. person: 766,1 kJ / 183 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 1,6 g

Kulhydrat: 8,4 g

Fedt: 1,2 g