SPAR støtter Ren Natur

Ren Natur er et non-profit projekt, som støtter op om tre vigtige fokusområder for SPAR, nemlig at skabe et rart lokalområde, støtte lokale foreninger og passe på naturen. Derfor er vi for 5. år i træk hovedsponsor for Ren Natur, hvor vi støtter lokale foreninger, som samler affald i naturen, med op til 3.000 kr.

Vi glæder os til at følge de lokale ildsjæles indsats, og forventningerne til Ren Natur 2023 er tårnhøje. I 2022 bidrog vi til at samle over 2 millioner stykker affald i samarbejde med lokalforeninger landet over.

I SPAR er vi stolte af at være en del af konceptet, og vi ser frem til det fortsatte samarbejde med støtte fra KFI Erhvervsdrivende Fond.
Du kan læse mere om Ren Natur her.

 

 

Ren natur

LÆST VORES AVIS?

Se ugens aktuelle varer og bliv inspireret til både weekend og hverdag
Læs avisen
Ugens avis

Skøre fund

Ved indsamling af affald har deltagerne gjort sig flere skøre fund. Nedenfor kan du se eksempler på nogle af fundene.

Eksempler:

  • Et skilt med teksten ”Henkastning af affald forbudt”
  • Et fjernsyn
  • Rullegardin
  • Champagneglas
  • Mobiltelefon
  • Snuspakker
  • Et badebassin

 

 

Madaffald
Ren natur

Nedbrydningstider for affald

Det er forskelligt, hvor lang tid det tager, før henkastet affald nedbrydes og forsvinder i naturen. Noget affald forsvinder på få uger, og andet affald forsvinder først efter flere år. Meget affald består af flere materialer, og det er derfor svært at sige, hvor lang tid der helt præcist vil gå, før affaldet forsvinder. Nedenfor får du tre eksempler på nedbrydningstiden for henkastet affald: Appelsin- og bananskræller: 2-5 uger Mælkekartoner og ispapir: op til 2 år Cigaretskod: op til 12 år Bemærk, at nedbrydningstiden for ovenstående eksempler er vejledende.
Læs mere her

Miljø & sundhed

I SPAR har vi fokus på at forbedre vores klima og minimere de skadelige effekter fra vores butikker. Det sker gennem løbende optimeringer i butikken med henblik på et mindre energiforbrug, mindre forbrug af plastik og mindre madspild. Vi fortsætter arbejdet i SPAR, men vil samtidig gerne give lidt inspiration videre til vores kunder.
Læs mere
;