HjemOpskrifterBagte rødder med vinaigrette og sprødt rugbrød

Bagte rødder med vinaigrette og sprødt rugbrød

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • skrællede gulerødder500 g
  • skrællede rødbeder500 g
  • rugbrød ca. 2 mm tykt3 skive
  • olivenolie5 spsk
  • sherryeddike2 spsk
  • sennep1 spsk
  • salt & sort peber0

Sådan gør du

  • 1.
    Rugbrødet bages helt sprødt i ovnen på 200 grader med lidt havsalt og olivenolie.

  • 2.
    Skær gulerødderne og rødbederne ud i ensartede stykker.

  • 3.
    Vend dem med lidt olivenolie og salt og peber og bag dem på 200 grader i ca. 20-30 min.

  • 4.
    De skal stadig have bid.

  • 5.
    Tag dem ud og lad dem køle lidt af.

  • 6.
    Rør olie, eddike og sennep sammen til en vinaigrette.

  • 7.
    Hæld det over rødderne og smuldr det sprøde rugbrød ovenpå.

  • 8.
    Så er de klar til servering.

  • 9.
    Rødderne fungerer rigtig godt som lækkert tilbehør til både kød og fisk.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5893 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
457 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -3.1 g
Protein: 6 %1.6 g
Kulhydrat: 49.2 %13.2 g
Fedt: 44.8 %5.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;