HjemOpskrifterBolognese med squashpasta

Bolognese med squashpasta

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
bolognese
  • løg1 stk
  • fed hvidløg2 stk
  • rød chilipeber1 stk
  • olivenolie2 spsk
  • gulerødder100 g
  • hakket oksekød (ca. 6% fedt)400 g
  • koncentreret tomatpuré1 dåse
  • mørk balsamicoeddike2 spsk
  • hakket tomat1 dåse
  • vand2 dl
  • salt2 tsk
  • sort peber1 tsk
squashpasta
  • grønne squash2 stk
  • pynt: frisk basilikum0

Sådan gør du

  • 1.
    Hak løg, og hak hvidløg og frisk chili fint.

  • 2.
    Varm en gryde op med olivenolie og sauter løg, hvidløg og chili i 4 minutter.

  • 3.
    Riv gulerødder, og kom det i gryden.

  • 4.
    Lad det sautere i yderligere 2 minutter.

  • 5.
    Kom hakket oksekød i og lad det blive brunt og gyldent.

  • 6.
    Kom tomatkoncentrat og balsamicoeddike ved og lad det koge i 1 minut.

  • 7.
    Tilsæt hakkede tomater og vand.

  • 8.
    Lad retten koge under låg i 20 minutter ved medium varme.

  • 9.
    Smag til med salt og peber.

  • 10.
    Lav squashpasta ved brug af en spiralizer eller en kartoffelskræller.

  • 11.
    Læg squashstrimlerne i vand, inden blanchering.

  • 12.
    Squashpasta skal blanchere i kogende vand tilsat salt.

  • 13.
    Lad dem herefter dryppe af i en sigte.

  • 14.
    Anret squashpasta, top med bolognese og pynt med frisk basilikum.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4123 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
302 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: -0.8 g
Protein: 40.3 %7.2 g
Kulhydrat: 19.1 %3.4 g
Fedt: 40.6 %3.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;