HjemOpskrifterBolognese med squashpasta

Bolognese med squashpasta

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
bolognese
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chilipeber
  • 2 spsk olivenolie
  • 100 g gulerødder
  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 2 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 dåse hakket tomat
  • 2 dl vand
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sort peber
squashpasta
  • 2 grønne squash
  • pynt: frisk basilikum

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Hak løg, og hak hvidløg og frisk chili fint.

  • 2.
    Varm en gryde op med olivenolie og sauter løg, hvidløg og chili i 4 minutter.

  • 3.
    Riv gulerødder, og kom det i gryden.

  • 4.
    Lad det sautere i yderligere 2 minutter.

  • 5.
    Kom hakket oksekød i og lad det blive brunt og gyldent.

  • 6.
    Kom tomatkoncentrat og balsamicoeddike ved og lad det koge i 1 minut.

  • 7.
    Tilsæt hakkede tomater og vand.

  • 8.
    Lad retten koge under låg i 20 minutter ved medium varme.

  • 9.
    Smag til med salt og peber.

  • 10.
    Lav squashpasta ved brug af en spiralizer eller en kartoffelskræller.

  • 11.
    Læg squashstrimlerne i vand, inden blanchering.

  • 12.
    Squashpasta skal blanchere i kogende vand tilsat salt.

  • 13.
    Lad dem herefter dryppe af i en sigte.

  • 14.
    Anret squashpasta, top med bolognese og pynt med frisk basilikum.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4123 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
302 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 40.3 %7.2 g
Kulhydrat: 19.1 %3.4 g
Fedt: 40.6 %3.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;