Blonde ales

Blonde ale specialøl

Øltype Blonde Ales

Lyse ales dækker over øltyperne Pale Ales og blonde ales. Hvor Pale Ales er fra England, er Blonde øl fra Belgien. Blonde bruges som fællesbetegnelse for alle lyse ales, der er brygget efter den belgiske metode. I Belgien overgærer de blonde øllen, hvilket er med til at give frugtige noter i duft og smag. En belgisk blonde er karakteristisk i smagen for de frugtige noter og en god sødme. Derudover betyder overgæringen også, at der kommer højere alkoholprocenter. Blandt de mest kendte belgiske blonde øl finder du Grimbergen Blonde og Leffe Blonde, som også er at finde hos SPAR.

God til grill

Grundet frugten og sødmen i de belgiske blonde ales, såsom Grimbergen Blonde og Leffe Blonde, er de særligt velegnet til sommermad, som eksempelvis salater og grillede skaldyr. Denne øltype egner sig også godt til braiserede retter eller grillet fisk. 

Hvad er belgisk øl?

Belgisk specialøl er brygget i det, der kaldes klosterstilen. Der findes to brygmetoder for belgisk øl. Der er trappistøl og abbeybier. Trappistøl er brygget på et belgisk kloster, mens abbeybier kan brygges af andre og på klostre udenfor Belgien. Leffe er et eksempel på en trappistøl, mens Grimbergen er et eksempel på en abbeybier, da Grimbergen bliver brygget i flere lande. Leffe bliver kun brygget på klosteret Abbaye Notre-Dame de Leffe.

 

Hør mere om Blonde Ales

Mød øleksperten Bjarke Bundgaard, der fortæller om, hvad der karakteriserer Blonde Ales  

Opskrifter der bliver bedre med Blondes Ales

Øllets verden af smage

 

Kunsten at smage på øl

Hvilke øl kan du godt lide? Og hvorfor? I denne video guider Bjarke dig igennem de forskellige trin og lærer dig kunsten at smage på øl – alt fra glas, opskænkning, duft og smage. Og har du lyst, så kan du printe Smageskemaet og udfylde, når du smager på en øl.

Smageskema

 

 

Gå på opdagelse i andre øltyper

Indiaipaleles

India Pale Ales

Læs mere her
Mørke Ales

Mørke Ales

Læs mere her
Pilsner og lager

Pilsner og Lager

Læs mere her

Er du nysgerrig på øl?

Øl har eksisteret længe og har en meget lang historie – faktisk over 13.000 år! Men hvad er øl egentligt? Hvordan brygges øl og hvilke ingredienser er der i? Alt dette kan du blive meget klogere på.

 

Læs mere 

Brygprocessen
;