Hvedeøl

Hvedeøl

Hvedeøl

 

Hvedeøl er i sagens natur brygget på hvede. Men det er vigtigt at pointere, at hvedeøl ikke udelukkende er brygget på hvedemalt. Typisk er op imod halvdelen af malten faktisk almindelig bygmalt. Hvedeøl er karakteriserede ved et frugtigt og krydret duftbillede, og de er ofte søde og frugtige i smagen.

God til grill

Mørke ales har som udgangspunkt en dyb maltet profil med en underliggende karamelliseret sødme, der passer fortrinligt til de fleste mørke grillretter med stegeskorpe og kraft. Men mørke ales varierer en del i bitterhed og dermed sødmefaktor. Mørke belgiske ales har ofte en ret lav bitterhed og er derfor perfekte til sukkerglaseret eller honningmarineret svin og kalv på grillen. De lidt tungere og mere maltbitre mørke ales er bedre til okse- og lammekød.

 

Hør mere om Hvedeøl

Mød øleksperten Bjarke Bundgaard, der fortæller om, hvad der karakteriserer hvedeøl

 

Opskrifter der bliver bedre med hvedeøl

Øllets verden af smage

 

Kunsten at smage på øl

Hvilke øl kan du godt lide? Og hvorfor? I denne video guider Bjarke dig igennem de forskellige trin og lærer dig kunsten at smage på øl – alt fra glas, opskænkning, duft og smage. Og har du lyst, så kan du printe Smageskemaet og udfylde, når du smager på en øl.

Smageskema

 

Gå på opdagelse i andre øltyper

Indiaipaleles

India Pale Ales

Læs mere her
Mørke Ales

Mørke Ales

Læs mere her
Pilsner og lager

Pilsner og Lager

Læs mere her
Stout Porter

Stout og Porter

Læs mere her

Er du nysgerrig på øl?

Øl har eksisteret længe og har en meget lang historie – faktisk over 13.000 år! Men hvad er øl egentligt? Hvordan brygges øl og hvilke ingredienser er der i? Alt dette kan du blive meget klogere på.

 

Læs mere

Brygprocessen
;