Hvedeøl er i sagens natur brygget på hvede. Men det er vigtigt at pointere, at hvedeøl ikke udelukkende er brygget på hvedemalt. Typisk er op imod halvdelen af malten faktisk almindelig bygmalt. Hvedeøl er karakteriserede ved et frugtigt og krydret duftbillede, og de er ofte søde og frugtige i smagen.
Mød øleksperten Bjarke Bundgaard, der fortæller om, hvad der karakteriserer hvedeøl
Hvilke øl kan du godt lide? Og hvorfor? I denne video guider Bjarke dig igennem de forskellige trin og lærer dig kunsten at smage på øl – alt fra glas, opskænkning, duft og smage. Og har du lyst, så kan du printe Smageskemaet og udfylde, når du smager på en øl.
Øl har eksisteret længe og har en meget lang historie – faktisk over 13.000 år! Men hvad er øl egentligt? Hvordan brygges øl og hvilke ingredienser er der i? Alt dette kan du blive meget klogere på.