Stout og Porters hører til den absolut mørkeste del af øllets univers. Så her er vi ovre i den tunge og mørke ende af skalaen. Stouts er ofte fyldige og alkoholstærke med en rig aroma af lakrids, kaffe og en tør smag af hårdtristet malt. Portere er typisk lidt mildere i brændtheden og dermed en anelse sødere.
Mød øleksperten Bjarke Bundgaard, der fortæller om, hvad der karakteriserer Stout og Porter
Hvilke øl kan du godt lide? Og hvorfor? I denne video guider Bjarke dig igennem de forskellige trin og lærer dig kunsten at smage på øl – alt fra glas, opskænkning, duft og smage. Og har du lyst, så kan du printe Smageskemaet og udfylde, når du smager på en øl.
Øl har eksisteret længe og har en meget lang historie – faktisk over 13.000 år! Men hvad er øl egentligt? Hvordan brygges øl og hvilke ingredienser er der i? Alt dette kan du blive meget klogere på.