Specialøl og mad

Øl, mad og kunsten at smage på øl

Øl og mad går hånd i hånd

Øl til maden kan være med til at forbedre hele oplevelsen – for øl både renser, men kan også forstærke og komplimentere smag og aroma i maden. Og du kan lære meget mere om øl og mad her.  

 

 

Hvilken øl til hvilken ret?

Det behøver ikke være så kompliceret, og du får meget mere inspiration i denne video, hvor Bjarke Bundgaard giver dig et par gode simple retningslinjer, du nemt kan bruge.

 

 

Opskrifter der bliver bedre med øl

Pilsner og lager

Pilsner og Lager

Læs mere her
Blonde Ales

Blonde Ales

Læs mere her
Stout Porter

Stout og Porter

Læs mere her

Øllets verden af smage

 

Kunsten at smage på øl

Hvilke øl kan du godt lide? Og hvorfor? I denne video guider Bjarke dig igennem de forskellige trin og lærer dig kunsten at smage på øl – alt fra glas, opskænkning, duft og smage. Og har du lyst, så kan du printe Smageskemaet og udfylde, når du smager på en øl.

Smageskema

Er du nysgerrig på øl?

Øl har eksisteret længe og har en meget lang historie – faktisk over 13.000 år! Men hvad er øl egentligt? Hvordan brygges det og hvilke ingredienser er der i? Alt dette kan du blive meget klogere på.

 

Læs mere

Brygprocessen
;